Press Release

BUGGENHOUT – GOLFCLUB KROKKEBAAS

De nieuwe uitbreiding op GOLFCLUB KROKKEBAAS te Buggenhout, uitgebreid met 4 nieuwe holes, is voor de tee-boxen gekozen voor een non-infill kunstgras afslagmatten TE-HP22 met een hoogte van 35mm. Naargelang de mogelijkheden op het terrein is geopteerd voor een ronde afslagmatten van 1,85m diameter.

Tevens is aan de driving range een nieuwe tee-line aangelegd van 13 meter van hetzelfde materiaal. Hierdoor kan de club het ganse jaar door optimaal gebruik maken van de installaties.

PITCH & PUTT 9 HOLES – TROYES / FRANKRIJK

Voor deze nieuwe PITCH&PUTT in TROYES werd EllaxGOLF gekozen voor de aanleg van de 9 holes en de aanpalende driving range. De totale oppervlakte is 5,9 ha en gelegen in de sportzone van de nieuwe vestiging van Decathlon. Hiermee wordt een 1e groot project van dit volume in Frankrijk gerealiseerd. Als architect werd gekozen voor JC Cornillot, die reeds tekende oa. voor de Golf de Arras, Golf de Lille, Golf de Morgan en Golf de Bondues.

Op de Pitch&Putt zullen 13 greens met aansluitende bunker in kunstgras worden aangelegd, 9 voor het parcours en 4 in het trainingscentrum, alsmede alle afslagplaatsen. Tevens zal de volledige driving range door EllaxGOLF worden ingericht met palen en netten, 30 afslagmatten en een tee-line van 40 lengte meter naast de driving range. Driving range is 240x110 meter en de realisatie zal starten eind maart voor opening september/oktober 2010. Het totale project is een investering van € 1mio.

EllaxGOLF en AFG (Association Francophone Belge de Golf)

Naast een samenwerking met de VVG (Vlaamse Vereniging voor Golf) heeft EllaxGOLF nu ook een akkoord getekend met AFG (Association Francophone Belge de Golf). Deze samenwerking zal moeten leiden tot het democratiseren van de golfsport door het uitbreiden van het aantal Golfscholen in Wallonië en tevens aanleg van een compact parcours zoals 9 holes Pitch&Putt, Approach Golf en Driving Ranges.

DIVERSEN

GOLF & CC OUDENAARDE Alle afslagplaatsen op de driving range worden vernieuwd en er is gekozen voor de non-infill ronde afslagmatten van het type TE-HP67 samen met de het bordertapijt PB LN35. Realisatie februari 2010.